09
Ağustos
2016

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi desteği ile tamamlanan, Geomatics Group’ un da proje paydaşı olduğu Deprem Öncü İşaretleri İzleme istasyonu yanında Proje Danışmanlarından Oğuz Gündoğdu hocamızın adına Deprem bilincini artırmak için park yapılmaktadır.

 

Süleymanpaşa Belediyesi Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı'nı açılış günü için hazırlıyor.

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşalı vatandaşlarımızı olası Marmara depremi konusunda bilinçlendirmek ve bu konuda eğitim sağlamak amacıyla Barbaros Mahallesi'nde Deprem Gözlem İstasyonu yanında bulunan alanda açılacak olan Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı için devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 

EŞKİNAT: "OĞUZ GÜNDOĞDU DEPREM PARKI 3 EĞİTİM ALANI OLARAK TASARLANDI"

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından açılacak olan Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Eşkinat, " Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı 3 eğitim alanı olarak tasarlandı. Parkın içerisinde araç enkazından insanların nasıl kurtarılacağının anlatılacağı trafik kurtarma eğitim parkuru bulunuyor. Parkın içerisinde ayrılan bir diğer alanda ise insanların enkazdan nasıl kurtarılacağının anlatılacağı enkaz eğitim parkuru hazırlanacak. 3. parkur küçük bir amfi tiyatro şeklinde tasarlandı ve vatandaşlara deprem ve hayat kurtarma konularında eğitimlerin verileceği eğitim amfisi olarak kullanılması planlandı. Ayrıca eğitim parkurlarının yanına ek olarak çocuk oyun alanı ve çay bahçesi yapılacak." şeklinde bilgi verdi.

 

Oğuz Gündoğdu Deprem Parkı'nın açılışı, hazırlıkların tamamlanmasının ardından 99 depreminin 17.yıl dönümünde 17 Ağustos günü saat 15.00'te yapılacak.

 

http://suleymanpasa.bel.tr/haber/2072