24
Haziran
2019

Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarmalar ve afet durumunda Multikopterimizi yoğun olarak kullanıyor.

Geçen yıl Yerli Multikopterimizi tercih eden Aksaray İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarmalar ve afet durumunda multikopterimizi yoğun olarak kullanıyor.

Afet Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine sel felaketlerinin yoğun olduğu geçen hafta Çiftlikten kaçan hayvanları Termal kameralı multikopterimiz ile gece tespit edip, kurtarma ekiplerini olay bölgesine yönlendirilmesi kolay olmuştur.

Bu yıl geliştirdiğimiz yeni gimbal sistemini, Afet Müdürlüğündeki cihazımızdaki eski gimbal ile değiştirerek Yerli Malı ürün tercih etmelerinin ne kadar isabetli olduğunu gösterdik.

Yeni gimbal sistemimiz 7 farklı kamera ile uyumlu olup Afet Müdürlüğündeki optik zoom ve termal kameraları hızlı bir şekilde değiştirerek aynı cihaz ile gece veya gündüz farklı amaçlar için kullanmak mümkün olmuştur.
İstenirse aynı cihaz ile fotogrametrik yöntemle harita üretmek amaçlı 24 veya 36 Mp kamera da desteklemektedir.

Profesyonel multikopterimizin piyasadaki hobby dronlarından en büyük farkı zor hava şartlarında, gece veya gündüz, stabil ve güvenilir şekilde kullanmak mümkündür. Ayrıca yapılan geliştirmeler de yeni bir dron vermeden üzerinde güncellemek, yeniliklere sahip olmak mümkündür.
 
Pilotluğa ve cihazımızı kullanmayı ciddiye alan Müdürlük personeline ve Müdür beye teşekkür eder, Çalışmalarında başarılar dileriz.