11
Ocak
2016

Kayıp Çocuklar Multikopter'le Aranıyor

Multikopterin konumlandırılması -Multikopterin uçuşu ve takibi (11.01.2016)

 

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u arama çalışmaları devam ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, küçük çocukları aramak için Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark'ta faaliyet gösteren bir firma tarafından ilçe merkezi Sanayi sitesi üstünde multikopter ile dağlık ve ormanlık arazilerde tarama çalışması yapıldı.

 

Uzaktan kumandayla çalıştırılan multikopter yaklaşık 8 dakika havada kalarak ormanlık ve dağlık alanların fotoğrafını çekti. Multikopterle yapılan tarama çalışmasını ReşadiyeKaymakamı Faruk Erdem, Belediye Başkanı Cemil Kılıç ile AFAD ekipleri de takip etti.

 

Reşadiye Kaymakamı Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları bulmak için yürütülen çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

AFAD ekiplerinin Kelkit Çayı'nda arama çalışması yaptıklarını vurgulayan Erdem, "Kaan ve Bayram'ı bulmak için çalışmalarımız sürüyor. Bugün ilk defa multikopterle ormanlık ve dağlık arazide arama, tarama çalışmaları yaptık. Multikopterin çektiği fotoğrafları inceleyeceğiz. Yarın da arama çalışmalarımız sürecek" dedi.